LightWEB
LightWeb
 
Hundekjøring med
Parken Gård Husky


Gården ligger like ved siden av Porten til Finnmark kaffebar. Gården er en to-familiebedrift som driver med melkeproduksjon i kombinasjon med reiseliv- og turaktiviteter.

Langfjorden omkranset av høye fjell og vidder gir flotte naturopplevelser i lite berørte områder. Sledekjøring med topptrente glade alaskaen huskies, med overnattingsmuligheter ved sjøen eller på høyfjellet. Hundene til Marianne og Arne brukes også til konkurransekjøring i Finnmarksløpet og Femundløpet hvert år.
 
Ta kontakt med Marianne og Arne:
Parken gaard Husky

Tur med Bre og vandring AS
 
Vi ligger ikke langt fra Norges 9. største bre Øksfjordjøkelen. Breen er en platåbre som brer seg utover Øksfjordhalvøya. Bre og Vandring AS har flere lokalkjente guider og vi anbefaler du deg å ta kontakt med dem og bestille din tur! De kan skreddersy turen for din gruppe.
 
I vårt område er det flotte forhold for toppturer med ski i vinterhalvåret og terrengsykling i sommerhalvåret. Bre og vandring AS har opplegg og kurs som kanskje passer for dere?  Skjekk deres tilbud.
 
Ta kontakt med Gro og Tore på:
Bre- og vandring AS
Øksfjordjøkelen - norges 9. største bre
Kun 15 km kjøring fra oss ligger det mest kjente utsiktspunktet til Øksfjordjøkulen.

 
 
Bubbelen - lokal attraksjon
I Bognelvdalen i Langfjordbotn finnes en god, gammel turistattraksjon som heter Bubbelen. Navnet forklarer litt av atraksjonens karakter da det er et oppkomme for et underjordisk elv. I vårflommen kan lage en ganske flott "bubbel" før elven rett etter kaster seg nedover resten av dalen. Bubbelen beskrives i både gamle og nye reisehandbøker som lokal severdighet i Langfjordbotn. Fra området ved Bubbelen er det også en ganske fin utsikt mot Russelvtinden. Følger du elva videre oppover vil du også finne et fint fossefall.

Bubbelen er lett å finne da du følger bygdeveien oppover Bognelvdalen i Langfjordbotn til du kommer til en bru. Stien opp er skiltet. Ta med mygg olje, noe å drikke og fotoapparat!Turen opp fra veien i Bognelvdalen er på ca 400 m og passer for barnefamilier og folk som ikke er motivert for de lange fjellturer! Det er benker og bålplass opp ved Bubbelen.

Stedet har gitt navn til Langfjordens lille lokalavis som ble utgitt 3-4 ganger i året. Det var før FB. Nå er alt slikt lokalt stoff på FB-siden: Langfjorden - porten til Finnmark.
Fotefar i nord i Loppa
I Loppa kommune - ca 12 km kjøring fra E6 mot Øksfjord ligger "Gammelveien". Med enkle redskaper og metoder er denne lille veistubben et lite kulturminne over glimrende handverk og gammel veibyggingsteknikker i nord da det var spader og slegg som var hovedverktøyet. Plassen er skiltet. Du kan sette fra deg bilen og gå denne lille veistubben som fortsatt står urørt av seinere tiders mer drastiske veiinngrep.
 
Meny
 
Åpningstider kaffe & turistinformasjon.
"Vi er distriktskontor for turistinformasjon i Alta."

JUNI til ST.HANS

MANDAG - SØNDAG: 12:00 - 18:00


JULI

MANDAG - LØRDAG: 11:00 - 18:00
SØNDAG; 12:00 - 18:00

AGUST

MANDAG - SØNDAG: 12:00 - 18:00Skriv en linje til oss her...

 

 

 
 
 
Porten til Finnmark kaffebar
Hent veibeskrivelse / Get Directions

Langfjord Bygdetun, N-9545  Langfjordbotn

randi@nordkapplandet.no

+47 45 40 52 57


© Logomaniac
/ Designa Det© LightWeb